OŠ Livada je s ponosom del verige Zdravih šol že od leta 2009. Veliko utečenih dejavnosti poteka že od samega začetka pa do danes.. Vsako leto pa NIJZ določi rdečo nit projekta. Vsebine izvajamo med ali po pouku skozi celo šolsko leto.

V soboto, 29. 9. 2018 smo obeležili 25 let projekta Zdrava šola v Sloveniji. Imeli smo različne, pestre aktivnosti na temo Zdravje. Iz strani učencev in učiteljev je prišlo ogromno idej za zdrave prigrizke, napitke in športne aktivnosti za malo denarja.

Na igrišču in v telovadnici je potekala skupinska vadba . 1. triada je imela jogo na prostem. Druga triada pa je imela aktivnosti v telovadnici.

Učenci so spoznali prehrana športnika. V četrtem razredu je potekala okrasitev lončkov za čajanko. Pogovarjali smo se o čajih nekoč, danes, zdravilna zelišča, dodatki k čajem. Nato pa smo okrasili prostor, čaj, limone, napolitanke, mandarine in pogrinjke za čajanko.

Šli smo si ogledati razstavo najlepših kulinaričnih dobrot za športnike. Dan zdravja smo naredili prazničen. čajanka je potekala na tleh, na preprogi ob svečah. Učenci so bili navdušeni.

Priprava pogrinjkov – ČAJANKA ob sveči na tleh, na preprogi. Ogled razstave v jedilnici. Gledamo z očmi, komentiramo zdravo prehrano. Dan smo sklenili skupaj, vsi učenci od 1. do 4. razreda s skupinskim plesom iz musicala Mama Mia v veliki telovadnici. (Foto in besedilo: Marjeta Bilban)