PEVSKI NASTOP OTROŠKEGA IN MLADINSKEGA PEVSKEGA ZBORA OŠ LIVADA V ODDAJI OBZORJA DUHA NA TELEVIZIJI SLOVENIJA

Na zadnji šolski dan pred novoletnimi počitnicami, 21. decembra 2018, so pevci otroškega in mladinskega pevskega zbora OŠ Livada z učiteljico glasbe in zborovodjo, Hano Mačkovšek, izpeljali prav poseben glasbeni projekt – na povabilo voditeljice in urednice oddaje Obzorja duha, gospe Romane Kocjančič, so za omenjeno oddajo na Televiziji Slovenija pripravili in posneli štiri skladbe z različnih koncev sveta in gledalcem voščili vse dobro v novem letu v več različnih jezikih.

Petek se je začel z intenzivnimi pripravami na sodelovanje v televizijski oddaji. Najprej so se pevci dodobra upeli, nato z učiteljico Hano ponovili skladbe in se polni pričakovanj odpravili v center mesta.

Skupino pevcev je spremljala in ves čas bodrila tudi učiteljica Alenka Trauner, za kar se ji vsi prav lepo zahvaljujemo.

Pri izstopu iz avtobusa je glasbeno ekipo s kamero v roki pričakala mlada režiserka Taja Košir Popovič, ki je pevce spremljala po poti skozi mesto vse do stavbe RTV Slovenija in še naprej, do televizijskih garderob in studia, kjer je potekalo snemanje.

Iz materiala, ki ga je posnela, je sestavila mini dokumentarec, ki je na ogled tudi na spletu.

Za vse, ki si ga želite ogledati, je na voljo na YouTube kanalu, pod naslovom “ZVOKI LIVADE: Pevci OŠ Livada Ljubljana v oddaji Obzorja duha, RTV Slovenija”:

Pridužil se nam je tudi pianist Urban Grabenšek, ki je pevce spremljal pri prvem delu glasbenega nastopa.

Po tonski vaji in režiserjevih navodilih glede prostorske postavitve v studiu smo pričeli s snemanjem. Pevci so ugotovili, da je snemalno delo bolj naporno, kot so si sprva predstavljali, saj je potrebno biti pozoren na mnogo reči hkrati.

Po nekaj urah vaj in snemanja v studiu se je glasbena ekipa OŠ Livada utrujena, a zelo zadovoljna z opravljenim nastopom, odpravila nazaj proti šoli, kjer so pevce že čakali starši, da jih odpeljejo v prihajajoči zimski počitniški teden.

Nastop pevcev otroškega in mladinskega pevskega zbora v oddaji Obzorja duha si lahko ogledate tudi v arhivu oddaj Televizije Slovenija. Oddajo, ki je bila na sporedu 30. decembra, najdete, če na strani rtvslo.si kliknete na “Arhiv” in tam vpišete “Obzorja duha”, nato pa poiščete oddajo Obzorja duha z datumom 30. december 2018.

https://4d.rtvslo.si/arhiv/obzorja-duha/174585705

Pa prijeten ogled!

Napisala: Hana Mačkovšek, prof. glasbe