Februar je mesec, ko se na šoli posvečamo velikim kulturnim dejavnostim. Prva triada je imela v petek, 2. 2. 2018 kulturni dan. Z nami se je odpravil tudi gospod ravnatelj. Ogledali smo si gledališko predstavo Škrat Kuzma. Kljub snežinkam, ki so nam popestrile pot do gledališča je bilo vzdušje prijetno. V torek, 6. 2. 2018 smo imeli ustvarjalne delavnice z naslovom Livada ustvarja. Na ta dan je potekalo tudi tekmovanje v naravoslovju z naslovom Kresnička. Zvečer, isti dan, so šle učenke z učiteljico Natalijo v okviru META abonmaja na ogled koncerta klasične glasbe.

V sredo, 7. 2. 2018 smo imeli prireditev ob Slovenskem kulturnem prazniku. Ta dan smo se učili o našem največjem slovenskem pesniku Francetu Prešernu. Nastopil je otroški pevski zbor, tolkalci, recitatorji: Romi, Patricija in Aldin. Člani pevskega zbora in skupina Tolkalci pa so si šli ogledat glasbeno predstavo Džumbus.

Na pustne norčije nismo pozabili. Učiteljice so bile miške in barvice. Učenci pa so se spremenili v mušnice, zajčke, batmene, spidermene, netopirje, princeske… Najprej se je vsaka maska predstavila. Nato pa so s plesom odganjali zimo. Pa jim je uspelo? Pogovarjali smo se o šegah in običajih ob tem ljudskem prazniku.

V četrtek, 15. februarja nas je obiskala pisateljica Maša Ogrizek. Pisateljica, ki piše v reviji Ciciban in Galeb. Napisala je knjigo Ko ko Krišna. To je miroljubna kokoška, ki skupaj s črvičkom Harijem živi na deželi. Namesto da bi nesla jajca, na domačem dvorišču išče zrna modrosti. Je zaprisežena vegetarijanka, ljubiteljica vzhodnjaških filozofij in karateja. Njena najboljša prijateljica je Lisička, s katero najraje igra pingpong. Preostale prijatelje iz vasi: Krtka, sitno Kozo, petelina Kiki Rikija in njegove tri ženke ter zakonca Racak, pa kdaj povabi na čaj ali piknik. Spoznali smo tudi ilustratorja Miha Hančiča. V sredo, 28. 2. 2018 so naši učenci obiskali parlament, kjer so osmošolci predstavljali našo šolo. (Foto in besedilo: Marjeta Bilban)