114

Slika 1 of 8

Sonce je preganjalo jutranji hlad, ko smo se iz Ljubljane, s sourednico revije Večerko, gospo Ljubico Kosmač, odpeljali proti Mariboru. V šolskem kombiju je potekala zanimiva debata z učiteljico Natalijo Veselič Martinjak. Nato smo se z ostalimi udeleženci zbrali na Trgu Leona Štuklja in si ogledali razstavo likovnih del na treh lokacijah. Razstave so bile na ogled še približno teden dni po prireditvi. Prireditev je potekala ravno ob dnevu Zemlje, 22. aprila. Začelo se je igranje z Večerkom in

Plinkom. Bila sta nam zelo všeč. Imela sta samo eno napako. Ves čas sta bila tiho. Ogledali smo si stojnice in obiskali delavnice soorganizatorjev. Izdelali smo rožice, sadili smo rožice in gledali predstavo o rožici. Nato je sledila razglasitev rezultatov natečaja in podelitev nagrad.

Tudi mi smo bili poklicani na oder. Ponosno smo odšli na oder po skupinsko nagrado med 600 sodelujočimi v literarnem in likovnem natečaju. Reportaža o dogodku je bila objavljena v četrtek, 23. aprila, v dnevniku Večer.

Dobili smo tudi koledar in publikacijo Se vidimo na igrišču, v kateri so bili objavljeni vsi nagrajeni likovni in literarni izdelki z natečajev, nekaj opisov iger in predstavitev Geoplinovega projekta Plinko.

Na natečaju so sodelovali: Elena Bojanić, Pia Sandra Glavan, Amel Dizdarević, Tamara Slijepčević in Larisa Kišmetović, vsi so učenci iz 2. B.

 

Zahvala in čestitke gredo njim in njihovim staršem, ki so s ponosom zastopali našo šolo. Bravo!

(Tekst: Marjeta Bilban, foto: Natalija Veselič Martinjak)