Na naši šoli prvo leto poteka projekt »MEPI, priznanje za mlade. Opogumili so se trije devetošolci. Aldin, Anes in Naidin. Pridno delajo na veščinah, prostovoljstvu in pripravah na odpravo.

V ponedeljek, 26. 3. 2018, so se naši trije junaki odpravili z učiteljico Marjeto na gimnazijo Moste. Tam so učenci dobili v okviru predavanj prve koristne informacije za orientacijsko odpravo v neznano.  Naslov predavanj je bil Prva pomoč in oprema. Fantje so spraševali, če bo kaj punc… Ne boste verjeli. Tam so bili naši fantje med samimi puncami. Veliko so sodelovali in se smejali. Pred puncami so pokazali, da znajo veliko. Dekleta so kar obmolknila. Pridružila se jim je še učiteljica Natalija. Takšna srečanja bodo potekala vsak ponedeljek do konca meseca maja.

V soboto, 31. 3. 2018 se je ista ekipa dobila v šoli. Pripravljali smo se še praktično. Postavili smo šotor, kuhali in se preskušali v različnih igrah. Fantje so iznajdljivi. Vse jim je šlo odlično od rok, od kuhe, do prenašanje žogice z žlico, vodenje slepca in padanja prijatelju v naročje. Najbolj pa je bila zanimiva zgodba z naslovom Odprava. Učenci so morali na podlagi besed, ki so jih izbirali na podlagi asociacij, napisati zgodbo. Pravopis ni bil ravno njihova najmočnejša točka, saj so poudarek dali vsebini. Na koncu so obljubili, da bodo naredili film, kjer bodo prikazali svojo MEPI izkušnjo. Se že veselimo. (Foto in besedilo: Marjeta Bilban)