V četrtek, 9. 4. 2020 smo imeli učenci 3. razredov športni dan. To je bil prav nenavaden dan. Ni potekal v šoli. Dobili smo navodila, kaj moramo delati. Učenci 3. b želimo z vami podeliti nekaj vtisov. Bili smo kreativni tako ali drugače. Vsebine si je nekaj otrok razlagalo po svoje. Bilo pa je lepo, ko smo delali tudi po navodilih. tu so naša mnenje in foto utrinki. (Foto in besedilo: Učenci in starši 3. b razreda in Marjeta Bilban)

 SARA DIZDAREVIĆ 3.b

Po štirih tednih učenja…končno en športni dan, za sprostitev. Po zajtrku sem zaplesala z mačkom Reksijem. V plesu sem valove odrivala v obe strani. Obračala sem mlinčke in se pri tem zabavala. Pozneje sem se še igrala »just dance«. S sestro Erno sva zelo uživali. Izvajali sva dvigovanje na stolu, kar ni lahko narediti. Na koncu sem pobarvala mandalo. Športen dan mi  je bil zelo zanimiv, vesel, športen in rekreativen.                                                                         Po športnem dnevu se je prilegla pica, ki sta jo naredili s sestrico…meni pa nič dali.

 ANEJA AJKIĆ 3.b

Za začetek športnega dne sem se razgibavala s fitnes vadbo. Nato sem odplesala koreografijo po povezavi »just dance«. Ples mej sprostil in je bil moj najljubši del dneva. Potem sem si izbrala barvanje mandale. To se mi je zdelo zelo zabavno in barvito. Pri barvanju sem se potrudila biti zelo natančna.

AJNA MULALIĆ 3.b

Ker sem doma v bloku in so omejeni izhodi, sem športni dan izvajala na balkonu in v stanovanju. Imela sem se zelo lepo. Plesala sem »just dance«. Izvedla sem jogo za sproščanje. Imenuje se »makini« joga. Barvala sem mandale. Bil je zelo čuden športni dan, doma v stanovanju. Veliko boljše bi bilo v šoli s sošolci.

DINO MURTIČ 3.b

Športni dan mi je bil zelo všeč. Dobro sem se ogrel s plesi. Najbolj mi je bil všeč ples »Zum, zum, zum«. Pri športnem dnevu je sodelovala tudi sestra in mi pomagala. Za podlago sem uporabil moj tepih. Popil sem skoraj dva litra vode, ko sem »športal«. Zdaj, ko nimam »športne« v šoli, bom vaje delal doma. Bil sem zadovoljen s celim dnem.

 DIJANA HADŽIĆ 3.b

Danes, 10. 4. 2020, sem imela športni dan kar v dnevni sobi. Tega se je spomnila moja učiteljica Marjeta. Joj, kako jo pogrešam. Njene ideje za športni dan so mi bile všeč, najbolj pa joga. Jogo sem izvajala v dnevni sobi. Najprej sem bila ladja, nato sem se spremenila muco, kobro, kravo, raka, in še veliko drugih živali. Jogo sem izvajala danes prvič. Bila mi je zelo všeč.

 DAVID PETROVIĆ 3.b

Veselil sem se športnega dne, ki je potekal 9. aprila 2020. Bil je prav poseben. Ko sem zjutraj vstal sem se oblekel in poskrbel za osebno higieno. Nato sem še zajtrkoval in odšel ven. Zunaj sem se rolal, vozil s kolesom in brcal žogo. Bil je lep sončen dan, ki je minil zelo hitro. Veselim se naslednjega športnega dne.

Brez brcanja žoge pri Davidu ne gre. Večji del dneva pa je preživel na velikih kolesih in manjših koleščkih, hm…kaj pa zaščitna oprema??

SELMIR SKENDEROVIĆ 3.b

Mamica napiše po e-pošti… »Spoštovana učiteljica, Selmir je 5 ur, ki so bile v navodilu opisane lepo skakal, celo več je poskakoval po hiši in ima zelo veliko energije. On je vedno tak. Plesal je plese, slikal se ni takrat pravi, da ga je sram. Šel je tudi z očetom na sprehod. Želim vam lepe dni in vas lepo pozdravljamo. Družina Skenderović

Selmir mi piše…Danes smo imeli športni dan. Imeli smo ples. Odplesal sem tri plese. Zunaj je bilo sončno, zato sem odplesal na zrak. Z očetom sva šla na sprehod. Ko sva se vračala, sva videla še velik traktor. Odšla sva domov.

ABDUSAMED ZORIĆ 3.b

V plesu sem zelo užival. Malo mi je bilo smešno, ker sem bil sam. Rad bi imel prijatelje ob sebi, da plešemo skupaj. Verjamem, da bi bilo bolj zanimivo.

Abdusamed je šel nato še ven igrat nogomet. On je »itak« nogometaš.

TARIK BEGIĆ 3.b

Bil je lep sončen dan za miganje. Rad sem se razgibaval, delal počepe in tekal naokoli. Skakal sem na trampolinu. Danes smo imeli športni dan. Lepo mi je bilo. Al mi žal ker to nismo delal v šoli. Bilo bi bolj zabavno z učiteljico in sošolci.

Tarik je bil ustvarjalen. Športni dan si je popestril z gibanjem na zraku in svojimi vsebinami.

 SUANA PANDŽIĆ 3.b

Meni je bilo najbolj všeč, da sem se razgibala in raztegnila svoje roke in noge. Delala sem počepe in stojo. Pri meni je bila prijateljica. Mamica mi je končno dovolila, da pride k meni. Sestavili sva vajo in jo pokazali mamici. Bilo je zelo »fajn«.

SUANA SALKIĆ 3.b

Svoj športni dan sem preživela na trati. Sprehajala sem se in izvajala »gimnastiko«.

Suana je tudi bila ustvarjalna in si je sama sestavila vsebine športnega dne.

 

MARKO ADAMOVIĆ 3.b

Bilo mi je lepo, ko smo kolesarili. Bil sem na kmetiji. Božal sem konje in kozice. Najlepše

mi je bilo, ko sem božal živali in jih krmil s travo.

Marko je opisal obisk kmetije.  Lahko bi rekli, da je bilo kolesarjenje športna dejavnost, ki pa ni bila načrtovana za ta športni dan…hmmm.

 MARJETA BILBAN

Dragi moji starši in otroci. S svojii filmi in fotografijami ste me tako navdušili, da sem si še jaz popoldan v četrtek,    9. 4. 2020, naredila športni dan po vaših fotografijah in idejah. Šla sem na trampolin in na rolerje. Ne boste verjeli, še dobro mi gre. Moj pes se je po rolanju samo napil vode in legel spat. Hvala, ker ste me spodbudili k miganju, kar se da sproščeno. Brez vas mi ne bi uspelo tako lepo popoldne, kot mi je.