V petek, 18. 9. 2018 smo nastopili četrtošolci na Otroškem bazarju. Nastopali so učenci 4. B in tolkalci z glasbeno-plesno točko »bežimo tecimo«,  (folklorni splet), Mlajši tolkalci pa so predstavili  dve pesmi (Abraham ma 7 sinov in Čuk se je oženil). Učenci so si ogledali dejavnosti na Otroškem bazarju s predstavitvijo policistov s psi, gasilcev in Planetariuma. Spoznali so, kaj je to Planetarium in ponovili nekaj dejstev o astronomiji.

Nastop je kvalitetno predstavljal našo šolo.

Letos smo se pridružili več tisoč osnovnošolcev in srednješolcev, s katerimi smo skupaj zaplesali 16. septembra na Kongresnem trgu.
Projekt je organiziran v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Naučeno koreografijo so četrtošolci zaplesali na zaključnem množičnem plesnem dogodku, Diham ples 18. septembra 2018 na Kongresnem trgu.

NADALJEVANJE…. V PROJEKTU »DIHAM PLES«

V torek, 18. 9. 2018 smo odšli četrtošolci na Kongresni trg. Tam so nas pričakale plesalke plesne šole Kazina. Odšli smo na plesišče, kjer smo se ogreli in nato zaplesali skupaj z okoli 3000 učencev osnovnih in srednjih šol. Pozdravil nas je tudi g. župan Zoran Janković. Za POP TV, 24 UR smo dali izjavo o dogodku. Nič nas ni bilo strah in smo še dalje plesali pred kamerami slovenskih televizij. Naučili smo se še nekaj plesov iz hip hopa in latinsko ameriških voda. Kljub toplemu sončnemu dopoldnevu smo se imeli zelo lepo. Ko smo prišli v šolo pa smo se še malo pozabavali na igrišču in nato odšli v razred, kjer je bilo »še kar« hladno. (Foto in besedilo: Marjeta Bilban)