V drugi dan smo se zbudili naspani in spočiti in bili pripravljeni na nove dogodivščine. Hitro smo se umili ter odpravili na zajtrk, kjer smo se dobro najedli in bili hitro pripravljeni na nove aktivnosti. Pospravili smo še zadnje smeti v sobah in poravnali posteljnino na posteljah, da bi dobili lepo oceno.

Za dopoldanski del aktivnosti smo se razporedili v dve skupini. A skupina se je odpravila odkrivat kraško jamo, ki je ena od 1500 v Kočevju. Izvedeli smo veliko o jami in si jo ogledali s svetilkami. Izvedeli smo tudi skrivnost, ki jo moramo obdržati zase. Skupina B pa je v tem času ustvarjala izdelke iz naravnih materialov.

Sledila je malica, nato pa smo se preizkusili v različnih športnih igrah ter v lokostrelstvu. Nekateri smo bili pri tem bolj, drugi manj uspešni.

Po odličnem kosilu je sledil počitek, vendar nismo počivali, saj smo komaj čakali, da gremo v gozd in zakurimo taborni ogenj ter izvemo čimveč o preživetju v naravi. Učitelj Jure nam je povedal marsikatero zanimivost in zgodbo. Ob tabornem ognju smo se dobro pogreli, saj je bil večer v gozdu že zelo hladen. Po temi ob soju ročnih svetilk smo se odpravili proti domu.

Pred večerjo so kopalnico zavzeli fantje, po večerji pa je pripadala puncam. Nato je sledil Jurčkov kviz, kjer smo pokazali, kaj znamo. Sodelovali smo z drugošolci iz OŠ Prule. Po končanem kvizu smo ostali sami in si priredili zabavo s plesom in glasbo. Zelo smo se zabavali, na koncu pa naredili še karaoke.

Po napornem dnevu smo popadali v postelje in zaspali z mislijo na jutrišnji dan, ko bomo stekli v objem svojih staršev.