V 4. b je v četrtek, 29. 9. 2022, pripotoval nahrbtnik. Prinesli so nam ga učenci iz 9. razreda. V nahrbtniku je bila skrinjica in spominska knjiga. V škatlo smo dali vprašanja o katerih se z nikomer ne upamo pogovarjati. Morda se bo naše vprašanje znašlo v rubriki »Pogosta vprašanja« na spletni strani www.e-tom.si.

Izvedeli smo, da je TOM telefon edini splošni telefon za otroke in mladostnike v Sloveniji, kar pomeni, da se lahko s svetovalci TOMa pogovarjamo o čemerkoli želimo. Raziskali smo spletno stran. Narisali, kako si predstavljamo TOM-a in kaj vse bi mu povedali. Naredili smo anketo, kam bi se mi obrnili, če bi imeli hudo stisko. Večina se je odločila, da bi se na svetovalce obrnila preko klepetalnice. Le dva učenca sta se opredelil tako, da bi poklicala.

Dobili smo naslednje sporočilo na koncu ure: »Slogan TOM telefona je »Odgovor je pogovor«. Tudi sami smo prepričani, da nekomu moramo povedati svoje težave, ker drugače lahko zbolimo. Nahrbtnik je odpotoval naprej v 4. a. (Foto in besedilo: Marjeta Bilban)