Šolanje na daljavo je bilo za učitelje in učence posebna izkušnja. Začelo se je v lanskem marcu. Nadaljevalo se je v oktobru 2020 in se v aprilu 2021 zopet pojavilo, kot poštar s paketom. To vsekakor za učence ni bil paket presenečenja, ki ga čakajo v veselem decembru. pred vrati. Smrketina prijateljica Zlatka iz radia Livada je vprašala učence, kaj jim je bilo všeč pri šolanju na daljavo. Spraševala je otroke tudi o tistih stvareh, ki so jim bili malo manj všeč. Poiskala je učence na hodniku, pred začetkom puka. Nekateri so jo prestrašeno gledali, drugi pa so lepo pozirali pred objektivom. Nekateri pa so celo zbežali. In kaj so povedali najbolj pogumni?  Preberite spodaj. (Foto in besedilo: Marjeta Bilban)

ANEJA AJKIĆ, 4. B

Šolanje na daljavo je prineslo veliko dela s težkimi nalogami. Bile so vmes tudi lahke. Všeč mi je bilo, ko smo se lahko med seboj klicali v Teamsih in se pogovarjali s sošolci. Poklicali smo se, če kaj nismo znali. Pogrešala pa sem druženje v razredu in »hecanje«.

NIK ERŽEN, 4. A

Meni so bili všeč Teamsi, ker smo imeli veliko druženj. Ko si se naveličal vsega si se dal na »mute«. To pomeni, da je bil tvoj mikrofon nem. Učiteljica nam je dala manj naloge, kot v šoli. Pogrešal pa sem druženje s sošolci in prijatelji v razredu.

VEDAD TOPČIĆ, 3. B V času, ko sem se šolal doma, mi je bila najbolj všeč matematika in igranje. Veliko časa sem se igral sam. Sem se pa tudi igral skupaj s sošolcem Tajem, Markom In Amarjem. Težave mi je delal telefon, ker sem moral vse za šolo delati na telefonu in je težko to, zelo težko.

MAJA VELJOVIĆ, 3. A je Zlatki zaupala, da se je rada lotila nalog, ki so bile v spletni učilnici. Te so bile včasih lahke. Dolgčas ji je bilo, ker se ni smela srečevati s prijateljicami zaradi korone.                                  

BOŽIDAR AVRAMOVIĆ, 5. A

Najbolj sem pogrešal učiteljico Ano, ker je hecna. Imeli smo domače naloge. Naredilo se je, da kakšne naloge nisem znal. Pomagal mi je bratec Kristjan.

ALINA SULJKANOVIĆ, 5. B

Šolanje na daljavo je bilo dobro v tem, da sem bila s starši skupaj. Pozno sem vstajala. To mi je bilo zelo všeč. Ampak zelo sem pogrešala učiteljico Jasno in sošolce. Nismo se dolgo časa družili. Pogrešali smo se med seboj.