OŠ Livada je praznovala 12. 3. 2018. To je vendar Gregorjevo – dan, ko se ptički ženijo, narava se prebuja, pa tudi naša čustva. Šola je imela je kar dve rojstnodnevni prireditvi. Učenci so se skupaj z učitelji na ta dogodek pripravljali več mesecev. To je res ena izmed ljubljanskih šol, ki pa jo poznajo prav vsi po multikulturnosti.

Kaj pravijo o nas danes … po 25. letih delovanja? Sprašujejo nas, kako delamo, kaj naj oni naredijo, ko dobijo učence iz daljnih dežel. Danes celo mi izvajamo delavnice na drugih šolah in jim svetujemo, kako naj odreagirajo v različnih situacijah, da bo življenje čimbolj stresno za vse. Kljub naši multikulturni enolončnici, pa vseskozi poudarjamo slovenski jezik, kulturo in navade.  Obiskali so nas ravnatelji OŠ od blizu in daleč. Med njimi je bila tudi naša nekdanja pomočnica ravnateljice Andreja Miketič, pa ga. Francka Trobec, upokojeni sodelavci naše šole in drugi. Spregovoril je tudi poseben gost Zvezdan Martić. Spregovoril je o slovenski kulturi, multikulturnosti, o šoli na slovenskem in nekaj besed o naši šoli. Seveda brez slavnostnih govornikov ne gre. Spregovorili so: ravnatelj Goran Popović, Vlasta Nussdorfer, Dejan Crnek. podžupan MOL, O šoli smo slišali veliko lepega, pa tudi o nas. Slavnostni govorniki so nam zaželeli najlepše stvari.

Na naši šoli nikoli nismo sami. Z nami sobivajo še učenci in učitelji francoske šole. Predstavili so se z nastopom Oda Radosti na blok flavtah.

Ni več takega junaka,

ki ne ve, kaj vse ga na Livadi čaka.

Drugačnost, šege različne, vse to nas krepi,

hkrati pa tudi sporočilo – Slovenija tukaj smo mi!

To smo torej mi po 25. letih. A mi se ne bomo ustavili, pred nami je še veliko izzivov, načrtov, nalog …

Le pridite, tja. Tam na Livadi, kjer prostor je naš. Pridi ti k meni, da me spoznaš! (Besedilo Marjeta Bilban, foto:    edrag Subotić in Marjeta Bilban )