Dragi bralci… ta teden je Evropski teden mobilnosti. Na OŠ Livada je bilo zelo živahno. Na začetku septembra smo se naučili ples »Pleši, pleši črni kos«  V torek, 20. 9. 2022 smo se udeležili tudi prireditve na Kongresnem trgu, kjer smo ta ples odplesali. Da bomo še bolj trajnostni, smo se odločili, da gremo s »pešbusom« v šolo. Sprehodi so potekali po treh linijah: rdeči, modri in zeleni. Oglašamo se Vam z zelene linije, kjer sodeluje 6 otrok in dve učiteljici. Zelenoprogaši smo bili: Eliona Mustafa, Muhamed Bajrami, Lindita Bajrami, Adisa Hafizović, Aydin Suljkanović in Edlina Osmanaj. V ponedeljek je bila »voznik pešbusa« Urška Kurmanšek, učiteljica angleščine. V torek, sredo, četrtek in petek je bila z nami učiteljica Marjeta Bilban iz 4. b.

V sredo nas je obiskala tudi posebna gostja, ki zelo nerada hodi, madam Smrketa. Bila je zelo živahna. Ves čas smo se ji smejali. Učili smo jo varne hoje in gibanja v prometu. Ugotovila je, da je hoja do šole lahko sila zabavna. Priključila se nam je še v petek. Pridno je upoštevala prometna pravila. V četrtek nas je spremljal fotograf. Fotografiral nas je večji del poti. Malo nam je šlo na smeh. Malo smo pozirali in se spogledovali s fotoobjektivom. Pred vhodom v šolo nas je čakala učiteljica Klavdija Selčan.

Vsak dan smo pri njej za udeležbo dobili pečat v knjižico. Kljub mrzlim in meglenim jutrom nam je bilo prijetno toplo v srcih. Naredili smo nekaj zase. Imeli smo jutranjo telovadbo in za okolje. Drugo leto se nam pridružite še vi. Veselimo se novih dogodivščin. (Foto in besedilo: Marjeta Bilban)