Osnovno šolo Livada Ljubljana, kjer sem zaposlena v šolski knjižnici, kot knjižničarka, sem prijavila na projekt Teden pisanja z roko 2021, ki je potekal od 18. januarja do 22. januarja 2021.

Letošnje leto je projekt potekal drugače, kot lansko šolsko leto. Predvsem smo se morali bistveno bolj angažirati, da smo spodbudili učence, da so sodelovali pri projektu, saj je potekal v času epidemije. Prejšnje leto je bilo učence bistveno lažje pozvati k sodelovanju. Lansko leto so učenci sedli skupaj in naredili izdelek, to leto žal to ni bilo možno. Zato sem se to leto odločila, da jih pozovem tako, da sem naredila kratek video, v katerem učence in vse zaposlene nagovorim in jih pozovem k sodelovanju v projektu. Tole je povezava do videa: https://www.youtube.com/watch?v=wqEsPqpVxdc. Video sem prav tako odložila v spletno učilnico. Tokratna tema pisanja je bila, pisanje pisma. Sama sem vključila tudi razglednice, ki sem jih prejela od mojih prijateljev ter sorodnikov. 

Tudi učiteljice so opozorile učence na teden pisanja z roko. Z učiteljico Natalijo, ki poučuje likovni pouk, sva se povezali, tako, da so učenci 3. triade imeli možnost pridobiti dodaten plus, če so narisali risbo Naš vsakdan v letu 2021. Risbo je poslalo 8 učencev. Ker je letos projekt potekal online, sem risbe natisnila ter naredila razstavo. Prav tako sem jih poslala na društvo Pišem z roko, ker želim, da tudi učenci z osnovne šole Livada sodelujejo v nagradni igri. (Foto in besedilo Irena Jabbi)

»PROJEKT PIŠEM Z ROKO« v 4. b

V torek, 19. 1. 2021 smo dobili pismo od naše šolske knjižničarke.  Najprej nas je lepo pozdravila. Obvestila nas je da smo na OŠ Livada lepo vabljeni k sodelovanju v projektu »Pišem z roko 2021. Letošnja tema je pismo. Prosila nas je, da napišemo pismo z roko na papir. Pisali smo lahko prijatelju/ci, sestrični, teti, simpatiji, mami, učiteljici, sošolki … Ogledali smo si kratek video predstavitve projekta. Izdelke smo poslali gospe knjižničarki.  Naša pisma pa so odpotovala na FB stran društva Pišem z roko. Napiši pismo tudi ti….. (Foto in besedilo: Marjeta Bilban)