»Učiteljica, pa zakaj ne moremo domov, pa zakaj moramo zdaj v telovadnico, saj nam odbojka tako ali tako odpade.«, sem poslušala dekleta 9.razreda v torek, 19.aprila, preden smo se zbrali v telovadnici, v kateri naj bi nastopila neka ameriška skupina Step Africa. Sama pri sebi sem pomislila: »Saj vas razumem, tudi sama moram še ostati tu, pa tako polno popoldne še imam pred sabo.«
No, ko se je nastop končno pričel, pa nas je vse skupaj popolnoma »sezulo«. Namreč, v telovadnici smo zagledali skupino temnopoltih deklet in fantov – zelo čednih deklet in fantov. »Učiteljica, zakaj pa niste takoj povedali, da bodo tako čedni?« zaslišim eno izmed svojih učenk. Ko smo se vsi zbrali, so nas pozdravili, potem pa začeli s plesom. Mislim, da nobenega izmed nas niso pustili ravnodušnega. Ritem, glas, ples – energijska bomba, ki je vsakega izmed nas spodbudila, da smo z njimi zaplesali, jim ploskali, z njimi peli. Močno so poudarili tudi vrednote sodelovanja, razumevanja, vztrajnosti … vse tisto, česar danes na splošno primanjkuje.
Na našo šolo so prišli zaradi našega dobrega sodelovanja s Slovensko filantropijo in veseli smo, da smo bili ravno mi tisti, ki smo si lahko ogledali njihov vrhunski nastop. Da so res odlična zasedba priča tudi dejstvo, da so nastopili za predsednika ZDA, Baracka Obamo.
Preživeli smo uro plesno-pevske bombe in ni nam bilo žal, da smo si vzeli čas za njihov nastop.

Učiteljica Meta Rogelj